Jehněčí nudličky se zelenými fazolkami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Fazolové lusky zelené 300 g
Jehněčí kýta 750 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 4 dl
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákna na nudličky.
  2. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme i se zelenou natí na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
  3. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso na něm za stálého míchání ze všech stran osmažíme, pak ho vyjmeme a odložíme přikryté v míse stranou.
  4. V pánvi krátce osmahneme nakrájené jarní cibulky, fazolky a česnek, pak přilijeme vývar a přimícháme zakysanou smetanu. Směs přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 5 minut. Dochutíme tymiánem, pepřem a solí, přidáme usmažené kousky masa a necháme ještě 5 minut vařit. Během vaření občas zamícháme.
  5. Podáváme teplé.