Jehněčí nudličky se zelenými fazolkami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Jehněčí kýta |
750 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
4 dl |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákna na nudličky.
- Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme i se zelenou natí na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso na něm za stálého míchání ze všech stran osmažíme, pak ho vyjmeme a odložíme přikryté v míse stranou.
- V pánvi krátce osmahneme nakrájené jarní cibulky, fazolky a česnek, pak přilijeme vývar a přimícháme zakysanou smetanu. Směs přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 5 minut. Dochutíme tymiánem, pepřem a solí, přidáme usmažené kousky masa a necháme ještě 5 minut vařit. Během vaření občas zamícháme.
- Podáváme teplé.