Marmeláda z mandarinek

Ingredience


Citronová šťáva 80 ml
Cukr krupice 800 g
Mandarinky 1 kg
Voda pitná 2 l
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandarinky zbavíme nečistot, tj. povaříme je asi 10 minut ve vodě. Mandarinky vyndáme z vody a po ochladnutí je osušíme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Z rozpůlených mandarinek nad hrncem vymačkáme šťávu, vymačkané mandarinky a cukr přidáme do hrnce k mandarinkové šťávě, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Hrnec sundáme z plamene a směs necháme asi 12 hodin chladnout. Ve vzniklém sirupu uvaříme mandarinky doměkka na mírném plameni zakryté pokličkou. Rozvařené rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme citronovou šťávu a opět vaříme 5-10 minut. Když začne marmeláda želírovat, sundáme hrnec z plamene a marmeládu naplníme do sklenic a dobře uzavřeme.