Bramborové noky se sýrem a bylinkami
Ingredience
Brambory |
600 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 l |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Rajčata |
2 ks |
Ředkvička |
4 ks |
Slunečnice - semena |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené necháme mírně zchladnout, pak je oloupeme, teplé rozmačkáme a necháme zcela vychladnout.
- Mrkev oškrábeme a omyjeme, okurku, rajčata a ředkvičky důkladně omyjeme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Pažitku a petrželku omyjeme a nasekáme najemno. Sýr nakrájíme na malé kousky.
- V míse smícháme vývar s octem a hořčicí, dochutíme pepřem a solí a přišleháme olivový olej. Do mísy k zálivce přidáme nakrájenou zeleninu a polovinu nasekané pažitky a petrželky, vše důkladně promícháme.
- Z rozmačkaných brambor, mouky a vajíčka vypracujeme těsto, do kterého přidáme druhou polovinu nakrájených bylinek, kousky sýra a semínka slunečnice. Těsto podle chuti opepříme a osolíme a uděláme z něj malé noky.
- V pánvi rozehřejeme olej a noky na něm fritujeme 4 minuty. Během fritování je několikrát obrátíme, pak je vyjmeme a na papírové utěrce z nich necháme okapat olej.
- Noky podáváme teplé s připraveným zeleninovým salátem.