Bramborové noky se sýrem a bylinkami

Ingredience


Brambory 600 g
Hořčice 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 l
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Rajčata 2 ks
Ředkvička 4 ks
Slunečnice - semena 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
Vývar zeleninový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené necháme mírně zchladnout, pak je oloupeme, teplé rozmačkáme a necháme zcela vychladnout.
  2. Mrkev oškrábeme a omyjeme, okurku, rajčata a ředkvičky důkladně omyjeme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Pažitku a petrželku omyjeme a nasekáme najemno. Sýr nakrájíme na malé kousky.
  3. V míse smícháme vývar s octem a hořčicí, dochutíme pepřem a solí a přišleháme olivový olej. Do mísy k zálivce přidáme nakrájenou zeleninu a polovinu nasekané pažitky a petrželky, vše důkladně promícháme.
  4. Z rozmačkaných brambor, mouky a vajíčka vypracujeme těsto, do kterého přidáme druhou polovinu nakrájených bylinek, kousky sýra a semínka slunečnice. Těsto podle chuti opepříme a osolíme a uděláme z něj malé noky.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a noky na něm fritujeme 4 minuty. Během fritování je několikrát obrátíme, pak je vyjmeme a na papírové utěrce z nich necháme okapat olej.
  6. Noky podáváme teplé s připraveným zeleninovým salátem.