Těstoviny s boloňskou omáčkou

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny konzumní 400 g
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vepřové maso mleté 150 g
Voda pitná 1.5 l
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je v sítu okapat a potom je nakrájíme na plátky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku opláchneme vodou a okapané najemno nasekáme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova mleté maso. Pak přidáme plátky žampionů a nakrájenou cibuli, promícháme a krátce smažíme. Do směsi přidáme rajčata a dochutíme ji tymiánem, chilli kořením, pepřem a solí. Na mírném ohni za občasného míchání necháme 10 minut vařit.
  4. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme okapat.
  5. Okapané teplé těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme k nim směs z pánve, posypeme nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.