Těstoviny s boloňskou omáčkou
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
150 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je v sítu okapat a potom je nakrájíme na plátky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku opláchneme vodou a okapané najemno nasekáme.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova mleté maso. Pak přidáme plátky žampionů a nakrájenou cibuli, promícháme a krátce smažíme. Do směsi přidáme rajčata a dochutíme ji tymiánem, chilli kořením, pepřem a solí. Na mírném ohni za občasného míchání necháme 10 minut vařit.
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme okapat.
- Okapané teplé těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme k nim směs z pánve, posypeme nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.