Hruškový kompot s citronem

Hruškový kompot s citronem - obrázek

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krystal 500 g
Hrušky 2.5 kg
Voda pitná 3 l
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou.
  2. Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí.
  3. Hrušky vyjmeme, rozdělíme do sklenic a zalijeme prochladlým nálevem. Do každé sklenice přidáme kolečko citronu.
  4. Sklenice zavíčkujeme, upevníme svorkami, vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 - 90 stupňů Celsia sterilujeme 20 minut.
  5. Hotové kompoty vyjmeme a po vychladnutí odstraníme svorky. Uložíme na temném a suchém místě.