Hruškový kompot ochucený rumem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krystal |
1 kg |
Hrušky |
3 kg |
Rum |
1 dl |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Hrušky omyjeme, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich jadřince. Na chvíli je namočíme do vody promíchané s citronovou šťávou. Mezitím cukr povaříme ve vodě, do tohoto vroucího nálevu pak přemístíme hrušky a rozvaříme je doměkka.
- Hrušky poté vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme, přidáme do něj rum a po chvilce míchání jím horkým zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Uložíme na temném a suchém místě.