Rýže s brokolicí a kaparovou omáčkou

Ingredience


Brokolice 200 g
Cibule 30 g
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 320 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 70 ml
Vývar zeleninový 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a krátce 1 minutu orestujeme. Přilijeme víno a zahříváme dokud se neodpaří.
  2. Poté přidáme nasekanou brokolici, promícháme, přidáme 1 naběračku vývaru a přivedeme k varu. Zbylý vývar přiléváme postupně a vaříme cca 15min.
  3. Připravíme omáčku, rozmixujeme kapary s 50ml oleje, 50ml vody a nasekanou petrželkou. Omáčku vmícháme do hotové rýže, ochutíme solí a pepřem.
  4. Rýži podáváme dozdobenou několika růžičkami brokolice.