Hruškový kompot ochucený vanilkou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krystal |
350 g |
Hrušky |
1 kg |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Použijeme středně velké a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Na chvíli je ponoříme do vody smíchané se šťávou vymačkanou z 1 citronu.
- Poté hrušky rozdělíme i s vodou do sklenic, zasypeme cukrem, vanilkou a důkladně zavíčkujeme. Rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90°C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.