Kompotované hrušky v medu
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hrušky |
3 kg |
Med včelí |
1 kg |
Voda pitná |
1.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Použijeme větší a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou. Poté rozdělíme do čistých sklenic.
- Med rozmícháme ve vodě, povaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.
- Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.