Vepřový řízek pernštýnský

Ingredience


Cibule 100 g
Okurky nakládané 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 30 g
Šunka lázeňská 100 g
Tuk 100 g
Vejce slepičí 200 g
Vepřová kýta 750 g
Žampiony - sterilované 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
  2. Řízky po obou stranách rychle opečeme v rozehřátém tuku a vyjmeme.
  3. V pánvi od opékání krátce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou lázeňskou šunku, jemně nakrájenou cibuli, okurky a na plátky krájené sterilované žampiony. Směs osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Necháme srazit na mírném ohni.
  4. Při podávání dáme na každý plátek masa dávku této směsi.