Vepřový řízek pernštýnský
Ingredience
Cibule |
100 g |
Okurky nakládané |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
30 g |
Šunka lázeňská |
100 g |
Tuk |
100 g |
Vejce slepičí |
200 g |
Vepřová kýta |
750 g |
Žampiony - sterilované |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
- Řízky po obou stranách rychle opečeme v rozehřátém tuku a vyjmeme.
- V pánvi od opékání krátce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou lázeňskou šunku, jemně nakrájenou cibuli, okurky a na plátky krájené sterilované žampiony. Směs osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Necháme srazit na mírném ohni.
- Při podávání dáme na každý plátek masa dávku této směsi.