Čekankový salát s hruškami a sýrem
Ingredience
Čekanka |
150 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hrušky |
2 ks |
Jogurt bílý |
150 g |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr smetanový tavený 45% |
30 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V míse smícháme jogurt se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
- Červenou čekanku omyjeme, necháme okapat a lístky natrháme na menší kousky.
- Hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vyřízneme jádřince, dužinu nakrájíme na tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou.
- Natrhanou čekanku a plátky hrušek rozložíme na servírovací talíře, přelijeme jogurtovou směsí, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.