Čekankový salát s hruškami a sýrem

Ingredience


Čekanka 150 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hrušky 2 ks
Jogurt bílý 150 g
Ořechy vlašské 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr smetanový tavený 45% 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme jogurt se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
  2. Červenou čekanku omyjeme, necháme okapat a lístky natrháme na menší kousky.
  3. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vyřízneme jádřince, dužinu nakrájíme na tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou.
  4. Natrhanou čekanku a plátky hrušek rozložíme na servírovací talíře, přelijeme jogurtovou směsí, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.