Polévka z kedlubny s uzenou rybou

Ingredience


Cibule 1 ks
Kedlubna 1 ks
Losos uzený 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nskrájíme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli a kedlubnu, přilijeme zeleninový vývar a 15 minut pod pokličkou vaříme.
  3. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
  4. Uzenou rybu nakrájíme na nmalé kousky.
  5. Uvařenou polévku opepříme a osolíme, nalijeme do servírovacích talířů nebo misek, přidáme do ní kousky ryby a posypeme nasekanou petrželkou.