Čokoládová roláda s brandy a vanilkou
Ingredience
Brandy |
20 ml |
Čokoláda mléčná |
9 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
150 g |
Kakao |
6 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Vanilka mletá |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme vejce se 70 g cukru. Směs následně šleháme elektrickým šlehačem cca 3 minuty, dokud není velmi hustá. Do mísy poté přidáme mouku a 1/2 kakaa. Opatrně vše zamícháme, aby ingredience byly rovnoměrně rozmíchány.
- Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a vylijeme připraveným těstem. Pečeme 8-10 minut při teplotě 220°C. Těsto by poté mělo být pevné, avšak nesmí být tvrdé uvnitř.
- Mezitím, co se nám těsto peče, si stranou v kastrůlku smícháme zbytek kakaa, čokoládu, vodu a 80 g cukru. Směs přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Poté přidáme brandy, vanilku a máslo. Necháme v teple, aby nám sirup nevychladl.
- Vyndáme plech z trouby a obsah vyklopíme i s pečícím papírem. Ten následně sloupneme a odřízneme tvrdé okraje. Upečené těsto nařízneme na několika místech, avšak nesmíme těsto proříznout skrz. Navrch nalijeme připravený, teplý sirup a rovnoměrně ho rozetřeme.
- Těsto začneme rolovat. Pokud se nám to nebude dařit, můžeme těsto rozkrojit na několik menších kusů. Po zabalení držíme tvar cca 1 minutu, aby si těsto tvar "zapamatovalo". Popřípadě můžeme použít párátka.