Čokoládová roláda s brandy a vanilkou

Ingredience


Brandy 20 ml
Čokoláda mléčná 9 polévková lžíce
Cukr moučkový 150 g
Kakao 6 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 75 g
Vanilka mletá 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme vejce se 70 g cukru. Směs následně šleháme elektrickým šlehačem cca 3 minuty, dokud není velmi hustá. Do mísy poté přidáme mouku a 1/2 kakaa. Opatrně vše zamícháme, aby ingredience byly rovnoměrně rozmíchány.
  2. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a vylijeme připraveným těstem. Pečeme 8-10 minut při teplotě 220°C. Těsto by poté mělo být pevné, avšak nesmí být tvrdé uvnitř.
  3. Mezitím, co se nám těsto peče, si stranou v kastrůlku smícháme zbytek kakaa, čokoládu, vodu a 80 g cukru. Směs přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Poté přidáme brandy, vanilku a máslo. Necháme v teple, aby nám sirup nevychladl.
  4. Vyndáme plech z trouby a obsah vyklopíme i s pečícím papírem. Ten následně sloupneme a odřízneme tvrdé okraje. Upečené těsto nařízneme na několika místech, avšak nesmíme těsto proříznout skrz. Navrch nalijeme připravený, teplý sirup a rovnoměrně ho rozetřeme.
  5. Těsto začneme rolovat. Pokud se nám to nebude dařit, můžeme těsto rozkrojit na několik menších kusů. Po zabalení držíme tvar cca 1 minutu, aby si těsto tvar "zapamatovalo". Popřípadě můžeme použít párátka.