Palačinky smažené s jablky

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 2.5 dl
Mouka pšeničná hladká 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse z mouky, mléka, vajíček a 2 lžíc moučkového cukru smícháme hladké těsto, které přikryté necháme 30 minut odpočinout.
  2. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, dužinu opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned z obou stran potřeme citronovou šťávou.
  3. Na každou palačinku v pánvi rozehřejeme půl lžíce másla, na něj rozložíme plátky z jednoho jablka, rovnoměrně je zalijeme čtvrtinou těsta a smažíme na středním ohni, až má spodní strana palačinky zlatavou barvu. Potom palačinku otočíme a dozlatova ji usmažíme i z druhé strany.
  4. Usmažené palačinky na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.