Palačinky smažené s jablky
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2.5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse z mouky, mléka, vajíček a 2 lžíc moučkového cukru smícháme hladké těsto, které přikryté necháme 30 minut odpočinout.
- Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, dužinu opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned z obou stran potřeme citronovou šťávou.
- Na každou palačinku v pánvi rozehřejeme půl lžíce másla, na něj rozložíme plátky z jednoho jablka, rovnoměrně je zalijeme čtvrtinou těsta a smažíme na středním ohni, až má spodní strana palačinky zlatavou barvu. Potom palačinku otočíme a dozlatova ji usmažíme i z druhé strany.
- Usmažené palačinky na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.