Bramboráčky plněné zelím a uzeným masem

Ingredience


Brambory 6 ks
Česnek 4 stroužek
Majoránka 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 6 polévková lžíce
Pažitka 50 g
Uzené maso vařené 500 g
Voda pitná 200 ml
Zelí kysané 500 g
Olej rostlinný 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme chvíli odstát, aby se od nastrouhaných brambor oddělila přebytečná voda se škrobem. Pak rozklepneme vejce a přidáme je k nastrouhaným bramborám, přisypeme hladkou mouku, přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a přisypeme majoránku. Promícháme v těsto.
  2. Připravíme pánev, na kterou nalijeme olej. Rozpálíme a smažíme na něm bramboráky.
  3. Cibuli nasekáme najemno a na zbytku oleje ji osmahneme. Do pánve s cibulí přidáme zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali přebytečnou vodu a rozkrájeli na drobnější kousky. Přilijeme vodu, přidáme cukr, kmín a dusíme zelí do zkřehnutí. Zahustíme moukou rozmíchanou v několika lžících vody.
  4. Uzené maso pokrájíme na kostičky a na druhé pánvi kostičky masa opečeme. Hotové je přidáme k zelí a zlehka promícháme. Směs zelí s uzeným masem poklademe na polovinu bramboráku a přeložíme. Před podáváním posypeme pažitkou.