Bramboráčky plněné zelím a uzeným masem
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Majoránka |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
6 polévková lžíce |
Pažitka |
50 g |
Uzené maso vařené |
500 g |
Voda pitná |
200 ml |
Zelí kysané |
500 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme chvíli odstát, aby se od nastrouhaných brambor oddělila přebytečná voda se škrobem. Pak rozklepneme vejce a přidáme je k nastrouhaným bramborám, přisypeme hladkou mouku, přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a přisypeme majoránku. Promícháme v těsto.
- Připravíme pánev, na kterou nalijeme olej. Rozpálíme a smažíme na něm bramboráky.
- Cibuli nasekáme najemno a na zbytku oleje ji osmahneme. Do pánve s cibulí přidáme zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali přebytečnou vodu a rozkrájeli na drobnější kousky. Přilijeme vodu, přidáme cukr, kmín a dusíme zelí do zkřehnutí. Zahustíme moukou rozmíchanou v několika lžících vody.
- Uzené maso pokrájíme na kostičky a na druhé pánvi kostičky masa opečeme. Hotové je přidáme k zelí a zlehka promícháme. Směs zelí s uzeným masem poklademe na polovinu bramboráku a přeložíme. Před podáváním posypeme pažitkou.