Thajská nudlová polévka Sukiyaki
Ingredience
Celer řapíkatý |
20 g |
Kuřecí prsa |
80 g |
Nudle skleněné |
40 g |
Omáčka sójová |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Vývar drůbeží |
6 dl |
Zelí čínské |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do hrnce s teplou vodou namočíme skleněné nudle na 5 minut, aby byly měkké. Potom je scedíme a necháme okapat. Vejce rozklepneme do misky, rozkvedláme je, přidáme kuřecí prsa nakrájená na tenké nudličky a omáčku Sukiyaki a dobře promícháme. Drůbeží vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a do vřícího vývaru vložíme masovou směs. Všechno spolu na mírném ohni povaříme přibližně 15-20 minut. Hotovou polévku stáhneme z ohně.
- Na dno polévkové misky rozdělíme okapané skleněné nudle, zalijeme je horkou polévkou. Každou porci poté ozdobíme listy řapíkatého celeru, nakrájeným čínským zelí a hotovou polévku zaneseme na stůl, na kterém nesmí chybět sůl a pepř na dochucení.