Thajská nudlová polévka Sukiyaki

Ingredience


Celer řapíkatý 20 g
Kuřecí prsa 80 g
Nudle skleněné 40 g
Omáčka sójová 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Vývar drůbeží 6 dl
Zelí čínské 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s teplou vodou namočíme skleněné nudle na 5 minut, aby byly měkké. Potom je scedíme a necháme okapat. Vejce rozklepneme do misky, rozkvedláme je, přidáme kuřecí prsa nakrájená na tenké nudličky a omáčku Sukiyaki a dobře promícháme. Drůbeží vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a do vřícího vývaru vložíme masovou směs. Všechno spolu na mírném ohni povaříme přibližně 15-20 minut. Hotovou polévku stáhneme z ohně.
  2. Na dno polévkové misky rozdělíme okapané skleněné nudle, zalijeme je horkou polévkou. Každou porci poté ozdobíme listy řapíkatého celeru, nakrájeným čínským zelí a hotovou polévku zaneseme na stůl, na kterém nesmí chybět sůl a pepř na dochucení.