Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Bobkový list |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Fazolky vyloupeme z lusků a uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody, do které jsme přidali bobkový list a tymián.
- Krátce před koncem vaření přidáme celá omytá rajčata, která po chvilce vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Šalotky oloupeme, najemno je nasekáme a krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom do pánve přilijeme zeleninový vývar, promícháme a krátce provaříme. Přimícháme nakrájená rajčata a omáčku dochutíme balsamicovým octem, pepřem a solí.
- Uvařené fazolky scedíme a přidáme do omáčky, kterou důkladně promícháme. Podáváme posypané jemně nasekaným koprem.