Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Bobkový list 2 ks
Fazolové lusky zelené 250 g
Kopr čerstvý 1 hrst
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Vývar zeleninový 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolky vyloupeme z lusků a uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody, do které jsme přidali bobkový list a tymián.
  2. Krátce před koncem vaření přidáme celá omytá rajčata, která po chvilce vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  3. Šalotky oloupeme, najemno je nasekáme a krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom do pánve přilijeme zeleninový vývar, promícháme a krátce provaříme. Přimícháme nakrájená rajčata a omáčku dochutíme balsamicovým octem, pepřem a solí.
  4. Uvařené fazolky scedíme a přidáme do omáčky, kterou důkladně promícháme. Podáváme posypané jemně nasekaným koprem.