Ředkev s jablkem
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Jablka |
1 ks |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Ředkev |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ředkve oloupeme, omyjeme, nasrouháme a lehce osolíme. Jablko omyjeme a nastrouháme bez jádřince i se slupkou, nastrouhané ihned pokapeme citronovou šťávou. Chilli papričku zbavíme semínek a najemno nasekáme. Petrželku omyjeme a okapanou nasekáme najemno.
- V misce smícháme nastrouhanou ředkev a jablko s kousky chilli papričky a petrželkou.
- V druhé misce smícháme zbylou citronovou šťávu podle chuti se solí, pepřem, zázvorem, cukrem a sezamovým olejem.
- Dresink promícháme s připravenou zeleninou a podáváme.