Klobásy zapečené v zelí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása Dunajská |
40 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Zelí kysané |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle, zaprášíme lžičkou sladké mleté papriky, přidáme pokrájené kysané zelí i s nálevem a
- krátce podusíme.
- Na dno zapékací nádoby dáme polovinu zelí, na něj na kolečka nakrájené domácí klobásy a přikryjeme zbytkem zelí.
- Vše zalijeme rozšlehanou smetanou.
- Dáme do předehřáté trouby a 20 minut zapékáme.