Klobásy zapečené v zelí

Ingredience


Cibule 1 ks
Klobása Dunajská 40 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Zelí kysané 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle, zaprášíme lžičkou sladké mleté papriky, přidáme pokrájené kysané zelí i s nálevem a
  2. krátce podusíme.
  3. Na dno zapékací nádoby dáme polovinu zelí, na něj na kolečka nakrájené domácí klobásy a přikryjeme zbytkem zelí.
  4. Vše zalijeme rozšlehanou smetanou.
  5. Dáme do předehřáté trouby a 20 minut zapékáme.