Ovocná pizza
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Droždí |
10 g |
Hroznové víno |
50 g |
Hrušky |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Oříšky piniové |
1 polévková lžíce |
Švestky |
3 ks |
Tvaroh měkký |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do větší mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme smíchané rozdrobené droždí, lžičku cukru a mléko. Mísu přikryjeme, droždí necháme 10 minut kynout. Potom přidáme 2 lžíce cukru, jeden žloutek a máslo, těsto prohněteme, necháme přikryté kynout ještě 20 minut.
- V misce smícháme druhý žloutek, tvaroh, zbylý cukr a citrónovou šťávu.
- Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme nadrobno.
- Těsto znovu důkladně prohněteme, vytvarujeme z něj kulatou placku a vložíme ji do vymazané formy na pizzu. Potřeme tvarohovým krémem, navrch naskládáme nakrájené ovoce.
- Pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 175 stupňů, poté pizzu posypeme moučkovým cukrem a piniovými semínky, pečeme ještě dalších 10 minut.