Ovocná pizza

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Droždí 10 g
Hroznové víno 50 g
Hrušky 1 ks
Jablka 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 150 g
Oříšky piniové 1 polévková lžíce
Švestky 3 ks
Tvaroh měkký 100 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do větší mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme smíchané rozdrobené droždí, lžičku cukru a mléko. Mísu přikryjeme, droždí necháme 10 minut kynout. Potom přidáme 2 lžíce cukru, jeden žloutek a máslo, těsto prohněteme, necháme přikryté kynout ještě 20 minut.
  2. V misce smícháme druhý žloutek, tvaroh, zbylý cukr a citrónovou šťávu.
  3. Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme nadrobno.
  4. Těsto znovu důkladně prohněteme, vytvarujeme z něj kulatou placku a vložíme ji do vymazané formy na pizzu. Potřeme tvarohovým krémem, navrch naskládáme nakrájené ovoce.
  5. Pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 175 stupňů, poté pizzu posypeme moučkovým cukrem a piniovými semínky, pečeme ještě dalších 10 minut.