Čokoládová očka v kokosu
Ingredience
Čokoláda na vaření |
100 g |
Cukr krystal |
250 g |
Kokosová moučka |
120 g |
Máslo čerstvé |
85 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí vybereme z vajec žloutky, které umícháme do krému s cukrem, máslem a 2 lžícemi rumu. Ze vzniké směsi vytvoříme kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu. Čokoládu rozpustíme se lžičkou másla a lžící cukru. Do každé
- z kokosových kuliček uděláme prstem důlek, do důlků nakapeme čokládu. Na závěr necháme v lednici ztuhnout. Cukroví podáváme jako studené pohoštění.