Smažený lilek s česnekem a se sýrem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 5 polévková lžíce
Lilek 2 ks
Olej olivový 7 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Feta 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme 3 lžíce olivového oleje s citronovou šťávou, směs dochutíme pepřem a solí. Sýr rozdrobíme, lilek omyjeme, okapaný nakrájíme na 1 cm silné plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a plátky lilku na něm smažíme do zlatova po 5 minut z obou stran. Během smažení k lilku přidáme česnek.
  3. Usmažené lilky rozložíme na talíře, dochutíme oreganem, pepřem, solí, pokapeme připraveným ochuceným olejem, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme.