Smažený lilek s česnekem a se sýrem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
5 polévková lžíce |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
7 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme 3 lžíce olivového oleje s citronovou šťávou, směs dochutíme pepřem a solí. Sýr rozdrobíme, lilek omyjeme, okapaný nakrájíme na 1 cm silné plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Ve velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a plátky lilku na něm smažíme do zlatova po 5 minut z obou stran. Během smažení k lilku přidáme česnek.
- Usmažené lilky rozložíme na talíře, dochutíme oreganem, pepřem, solí, pokapeme připraveným ochuceným olejem, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme.