Těstoviny s houbovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Mascarpone |
125 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
80 g |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
1.5 l |
Žampiony čerstvé |
0.5 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny necháme vařit v dostatečném množství osolené vody.
- Žampiony omyjeme, necháme okapat, poté je nakrájíme na čtvrtky a pokapeme citronovou šťávou, česnek oloupeme, nasekáme na jemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm usmažíme nakrájené žampiony, přidáme česnek a rozmarýn, dochutíme pepřem, solí, přilijeme víno, promícháme. Přivedeme k varu, přidáme mascarpone a pod pokličkou na mírném ohni vaříme 10 minut. Během vaření občas mícháme.
- Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat, potom je rozložíme na servírovací talíře, přelijeme houbovou omáčkou a lehce posypeme nastrouhaným parmezánem.