Těstoviny s houbovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Mascarpone 125 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 80 g
Těstoviny konzumní 400 g
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 1.5 l
Žampiony čerstvé 0.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny necháme vařit v dostatečném množství osolené vody.
  2. Žampiony omyjeme, necháme okapat, poté je nakrájíme na čtvrtky a pokapeme citronovou šťávou, česnek oloupeme, nasekáme na jemno.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm usmažíme nakrájené žampiony, přidáme česnek a rozmarýn, dochutíme pepřem, solí, přilijeme víno, promícháme. Přivedeme k varu, přidáme mascarpone a pod pokličkou na mírném ohni vaříme 10 minut. Během vaření občas mícháme.
  4. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat, potom je rozložíme na servírovací talíře, přelijeme houbovou omáčkou a lehce posypeme nastrouhaným parmezánem.