Pečené cukroví s bílkovou nádivkou
Ingredience
Hřebíček mletý |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
250 g |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Mouka pohanková |
120 g |
Mouka rýžová |
150 g |
Ořechy vlašské |
250 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Dýňová semínka |
1 polévková lžíce |
Hrušky sušené |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Semínka slunečnicová loupaná |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na kolečka, vykrájená z těsta, rozdělíme bílkovou nádivku a pečeme v troubě do růžova.
- Těsto:
- Máslo, žloutky, mléko, med, hřebíček a skořici vymícháme dohladka. Na tuto směs prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, vypracujeme hladké těsto, necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Následně z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka.
- Nádivka:
- Ořechy nastrouháme, dýňová a slunečnicová semínka umeleme, sušené ovoce jemně nasekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do něj opatrně zašleháme cukr, nastrouhané ořechy, namletá slunečnicová i dýňová semínka a jemně nasekané sušené ovoce. Na závěr bílkovou nádivku ochutíme lžičkou rumu. Tato nádivka musí být tuhá, nesmí téct. Nádivkou potřeme připravená kolečka z těsta, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
- Cukroví podáváme jako pohoštění.