Pečené cukroví s bílkovou nádivkou

Ingredience


Hřebíček mletý 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 250 g
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Mouka pohanková 120 g
Mouka rýžová 150 g
Ořechy vlašské 250 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Dýňová semínka 1 polévková lžíce
Hrušky sušené 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 polévková lžíce
Semínka slunečnicová loupaná 1 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kolečka, vykrájená z těsta, rozdělíme bílkovou nádivku a pečeme v troubě do růžova.
  2. Těsto:
  3. Máslo, žloutky, mléko, med, hřebíček a skořici vymícháme dohladka. Na tuto směs prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, vypracujeme hladké těsto, necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Následně z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka.
  4. Nádivka:
  5. Ořechy nastrouháme, dýňová a slunečnicová semínka umeleme, sušené ovoce jemně nasekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do něj opatrně zašleháme cukr, nastrouhané ořechy, namletá slunečnicová i dýňová semínka a jemně nasekané sušené ovoce. Na závěr bílkovou nádivku ochutíme lžičkou rumu. Tato nádivka musí být tuhá, nesmí téct. Nádivkou potřeme připravená kolečka z těsta, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
  6. Cukroví podáváme jako pohoštění.