Mrkvový krém s brambory
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mrkev kořen |
4 ks |
Sezam - semena |
20 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
Zakysaná smetana |
250 ml |
Libeček |
50 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vložíme máslo, rozehřejeme ho, cibuli nasekáme nadrobno a vsypeme ji na máslo. Když cibule zesklovatí, zalijeme ji vývarem, který jsme si v menším hrnci přivedli k varu. Vsypeme oškrábanou mrkev, pokrájenou na menší kousky a oškrábané, na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud brambory i mrkev nezměknou.
- Potom tyčovým mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Přidáme máslo a mléko, tím krém zjemníme. Přichutíme solí, pepřem, ozdobíme zakysanou smetanou a pestem, které jsme utřeli v hmoždíři z libečku s olivovým olejem a špetkou soli.