Kuře s ústřicovou omáčkou GAKARI

Ingredience


Chilli paprička 3 ks
Citronová tráva 1 ks
Kari koření 1 polévková lžíce
Kokosové mléko 1 l
Koření pěti vůní 1 kávová lžička
Kuře 1.5 kg
Olej sezamový 40 ml
Olej slunečnicový 70 ml
Omáčka rybí 24 ml
Omáčka ústřicová 50 ml
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou citrónovou trávu. Přidáme chilli papričky nakrájené na plátky, přimícháme kari koření spolu s kořením five spice. Vše orestujeme 4 minuty, do hrnce dáme kuřecí maso nakrájené na kousky, zalijeme vodou, zamícháme a restujeme ještě 15 minut. Když se jídlo připaluje, tak už nepodléváme, ale jen seškrabujeme, aby vynikla pravá chuť kari koření.
  2. Všechny suroviny zalijeme kokosovým mlékem, ústřicovou a rybí omáčkou a pod poklici na mírném ohni povaříme přibližně 80 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vlijeme sezamový olej a povaříme nejdéle 2 minuty.
  3. Hotové jídlo necháme pod poklici 2 minuty odpočinout a potom porcujeme.