Kuře s ústřicovou omáčkou GAKARI
Ingredience
Chilli paprička |
3 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
1 l |
Koření pěti vůní |
1 kávová lžička |
Kuře |
1.5 kg |
Olej sezamový |
40 ml |
Olej slunečnicový |
70 ml |
Omáčka rybí |
24 ml |
Omáčka ústřicová |
50 ml |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším hrnci rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou citrónovou trávu. Přidáme chilli papričky nakrájené na plátky, přimícháme kari koření spolu s kořením five spice. Vše orestujeme 4 minuty, do hrnce dáme kuřecí maso nakrájené na kousky, zalijeme vodou, zamícháme a restujeme ještě 15 minut. Když se jídlo připaluje, tak už nepodléváme, ale jen seškrabujeme, aby vynikla pravá chuť kari koření.
- Všechny suroviny zalijeme kokosovým mlékem, ústřicovou a rybí omáčkou a pod poklici na mírném ohni povaříme přibližně 80 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vlijeme sezamový olej a povaříme nejdéle 2 minuty.
- Hotové jídlo necháme pod poklici 2 minuty odpočinout a potom porcujeme.