Krab po singapursku

Ingredience


Chilli paprička zelená 4 ks
Citrony 2 ks
Cukr palmový 120 g
Krab 800 g
Maizena - kukuřičný škrob 300 g
Máslo čerstvé 80 g
Olej slunečnicový 2 dl
Omáčka rybí 50 ml
Pudink kokosový 100 g
Voda pitná 6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava thajské chilli omáčky: Do kastrůlku vlijeme 2 dl vody, přisypeme cukr, zamícháme. Přimícháme na tenké kolečka nakrájené chilli papričky, rybí omáčku, nakonec vmícháme kokosový prášek. Za stálého míchání omáčku přivedeme k varu, povaříme ještě asi tak 5 minut, aby zhoustla. Do husté omáčky vložíme máslo, dobře promícháme a stáhneme z ohně. Když dáme do omáčky máslo, tak už nevaříme. Hotovou omáčku udržujeme teplou.
  2. V hrnci přivedeme k varu vodu, do které dáme očištěné kraby a povaříme je 20-25 minut. Uvařené kraby vytáhneme z vody a necháme vychladnout. Kraby osušíme, obalíme v kukuřičné mouce.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené kraby osmažíme. Z pánve je vytáhneme, až budou křupavé a dostanou hnědou barvu.
  4. Hotové kraby rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme připravenou teplou omáčku. Ke každé porci přiložíme půlku citronu.