Hovězí svíčková s čočkovým salátem
Ingredience
Celer bulvový |
15 g |
Cibule |
20 g |
Čočka zelená Puy |
160 g |
Estragon |
5 g |
Hovězí svíčková |
400 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mrkev kořen |
15 g |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel kořen |
15 g |
Sůl |
12 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z hovězího masa nakrájíme plátky, posypeme estragonem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
- Předem namočenou (nebo předvařenou) čočku uvaříme téměř do měkka, scedíme.
- Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, přidáme čočku, osolíme, opepříme, podlijeme troškou hovězího vývaru a podusíme, než se vývar úplně odpaří.
- V jiné pánvi osmahneme plátky masa z obou stran, podle chuti osolíme a opepříme. Maso upravíme na talíře, doplníme čočkovým salátem.