Hovězí svíčková s čočkovým salátem

Ingredience


Celer bulvový 15 g
Cibule 20 g
Čočka zelená Puy 160 g
Estragon 5 g
Hovězí svíčková 400 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Máslo čerstvé 15 g
Mrkev kořen 15 g
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 4 g
Petržel kořen 15 g
Sůl 12 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hovězího masa nakrájíme plátky, posypeme estragonem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
  2. Předem namočenou (nebo předvařenou) čočku uvaříme téměř do měkka, scedíme.
  3. Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
  4. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, přidáme čočku, osolíme, opepříme, podlijeme troškou hovězího vývaru a podusíme, než se vývar úplně odpaří.
  5. V jiné pánvi osmahneme plátky masa z obou stran, podle chuti osolíme a opepříme. Maso upravíme na talíře, doplníme čočkovým salátem.