Vepřenky z mletého masa
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky |
4 ks |
Omáčka tatarská |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté vepřové maso smícháme v misce s pepřem a solí, k němu rozklepneme vejce, přisypeme hladkou mouku, strouhanku, majoránku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, obojí přidáme ke mletému masu.
- Promícháme ve směs, olejem potřeme plech a z mletého masa vytváříme bochánky, které na něj klademe. Předehřejeme troubu na 200 °C, plech s masovými bochánky vložíme do trouby a 15 minut pečeme.
- Servírujeme s hořčicí, tatarskou omáčkou, nakládanými okurkami a nasekanou cibulí. Ke každé porci přidáme krajíc chleba.