Vepřenky z mletého masa

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 4 krajíc
Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky 4 ks
Omáčka tatarská 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Vepřové maso mleté 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté vepřové maso smícháme v misce s pepřem a solí, k němu rozklepneme vejce, přisypeme hladkou mouku, strouhanku, majoránku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, obojí přidáme ke mletému masu.
  2. Promícháme ve směs, olejem potřeme plech a z mletého masa vytváříme bochánky, které na něj klademe. Předehřejeme troubu na 200 °C, plech s masovými bochánky vložíme do trouby a 15 minut pečeme.
  3. Servírujeme s hořčicí, tatarskou omáčkou, nakládanými okurkami a nasekanou cibulí. Ke každé porci přidáme krajíc chleba.