Candát se špenátovými těstovinami a zeleninou
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Candát obecný |
600 g |
Cibule červená |
100 g |
Cuketa |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
40 g |
Lilek |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nudle špenátové |
240 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
12 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety povaříme přibližně 5 minut, scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme nadrobno, přisypeme bazalku, přidáme změklé máslo, promícháme, směs zabalíme jako podlouhlou šišku do alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím uvaříme špenátové těstoviny do měkka, scedíme. Mrkev, lilek, cuketu a cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev pár minut povaříme, scedíme, s ostatní zeleninou nasypeme do pánve s rozehřátou polovinou olivového oleje, osmahneme, přidáme uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, několik minut restujeme. Filety z candáta v jiné pánvi osmažíme na druhé polovině oleje z obou stran do zlatova, osolíme a opepříme.
- Těstoviny se zeleninou upravíme na talíře, navrch položíme filet ryby, na něj položíme kousek krevetového másla, aby se přímo na rybě rozpustil.