Candát se špenátovými těstovinami a zeleninou

Ingredience


Bazalka 5 g
Candát obecný 600 g
Cibule červená 100 g
Cuketa 100 g
Krevety tygří - loupané 40 g
Lilek 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Mrkev kořen 100 g
Nudle špenátové 240 g
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 12 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety povaříme přibližně 5 minut, scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme nadrobno, přisypeme bazalku, přidáme změklé máslo, promícháme, směs zabalíme jako podlouhlou šišku do alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím uvaříme špenátové těstoviny do měkka, scedíme. Mrkev, lilek, cuketu a cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev pár minut povaříme, scedíme, s ostatní zeleninou nasypeme do pánve s rozehřátou polovinou olivového oleje, osmahneme, přidáme uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, několik minut restujeme. Filety z candáta v jiné pánvi osmažíme na druhé polovině oleje z obou stran do zlatova, osolíme a opepříme.
  2. Těstoviny se zeleninou upravíme na talíře, navrch položíme filet ryby, na něj položíme kousek krevetového másla, aby se přímo na rybě rozpustil.