Ravioli s mušlí a s kerblíkovou pěnou

Ingredience


Kaviár 40 g
Kerblík 50 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka polohrubá 150 g
Mušle svatojakubské 8 ks
Olej olivový 20 g
Olej olivový extra panenský 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Šalotka 50 g
Smetana 16% (pochoutková) 100 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 10 ml
Vývar rybí 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, olej, trošku vody a vypracujeme hladké těsto. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mušle, osolíme, opepříme a osmažíme. Každou mušli zabalíme do těsta a vytvoříme plněnou raviolku. Ravioli vrátíme do pánve s máslem a osmahneme ze všech stran.
  2. Šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme. V rendlíku na panenském oleji zpěníme šalotku, podlijeme vínem, vývarem, povaříme pár minut, přisypeme kerblík, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, provaříme, odstavíme z ohně, rozmixujeme, přidáme 10 gramů másla a vyšleháme.
  3. Na talíře nalijeme kerblíkovou pěnu, doprostřed položíme ravioli s mušlí a zdobíme červeným kaviárem.