Ravioli s mušlí a s kerblíkovou pěnou
Ingredience
Kaviár |
40 g |
Kerblík |
50 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Mušle svatojakubské |
8 ks |
Olej olivový |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Šalotka |
50 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
10 ml |
Vývar rybí |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, olej, trošku vody a vypracujeme hladké těsto. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mušle, osolíme, opepříme a osmažíme. Každou mušli zabalíme do těsta a vytvoříme plněnou raviolku. Ravioli vrátíme do pánve s máslem a osmahneme ze všech stran.
- Šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme. V rendlíku na panenském oleji zpěníme šalotku, podlijeme vínem, vývarem, povaříme pár minut, přisypeme kerblík, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, provaříme, odstavíme z ohně, rozmixujeme, přidáme 10 gramů másla a vyšleháme.
- Na talíře nalijeme kerblíkovou pěnu, doprostřed položíme ravioli s mušlí a zdobíme červeným kaviárem.