Jahodový kompot s třešněmi
Ingredience
Cukr krystal |
700 g |
Jahody zahradní |
1.5 kg |
Třešně |
1.5 kg |
Voda pitná |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Použijeme zralé, ale tvrdé jahody. Očistíme je, propláchneme důkladně vodou a necháme okapat. Z třešní odstraníme stopky a také omyjeme. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
- Ovoce rozdělíme střídavě do sklenic a zalijeme cukrovým roztokem. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.