Sýrový pudink zapečený
Ingredience
Máslo bylinkové |
30 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Pažitka |
40 g |
Sýr Čedar |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V misce utřeme máslo se žloutky do pěny. Mléko smíchané s moukou svaříme za stálého míchání na hustou kaši a necháme vychladnout. Studenou kaši po lžících přidáváme do žloutkové pěny a třeme vařečkou dohladka. Nakonec vmícháme strouhaný sýr a pevný sníh z bílků. Zapékací misky dobře vymažeme máslem, naplníme hmotou a zakryjeme alobalem. Vložíme do pekáče s vodou, voda by měla být asi do půlky zapékacích misek a pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme, posypeme nasekanou pažitkou a pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem.