Tvarohové smaženky s hrozinkami
Ingredience
Citronová kůra |
20 g |
Cukr krupice |
30 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Hrozinky |
30 g |
Krém smetanový vanilkový |
200 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Sůl |
2 g |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr krupice |
5 g |
Droždí |
20 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V rendlíku mírně ohřejeme mléko, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr krupici. Důkladně promícháme a necháme vzejít kvásek. V misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme kvásek, trochu soli, citronovou kůru, 2 vejce, mouku a hrozinky a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.
- Z vykynutého těsta vykrajujeme namaštěnou lžící noky, které osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Podáváme pocukrované s kopečkem smetanového krému.