Tvarohové smaženky s hrozinkami

Ingredience


Citronová kůra 20 g
Cukr krupice 30 g
Cukr moučkový 20 g
Hrozinky 30 g
Krém smetanový vanilkový 200 g
Mouka polohrubá 250 g
Olej slunečnicový 1 dl
Sůl 2 g
Tvaroh měkký 250 g
Vejce slepičí 2 ks
Cukr krupice 5 g
Droždí 20 g
Mléko polotučné 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku mírně ohřejeme mléko, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr krupici. Důkladně promícháme a necháme vzejít kvásek. V misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme kvásek, trochu soli, citronovou kůru, 2 vejce, mouku a hrozinky a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.
  2. Z vykynutého těsta vykrajujeme namaštěnou lžící noky, které osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Podáváme pocukrované s kopečkem smetanového krému.