Švédské roštěnky na smetaně

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 20 ml
Hovězí roštěnka vys. peč. 600 g
Kapary 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 8 g
Zakysaná smetana 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opečeme. Na výpeku ze slaniny osmažíme nakrájenou cibuli, na ni vložíme roštěnky a osmahneme z obou stran, aby se zatáhly. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a kapary a zakryté dusíme, podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké. Smetanu smícháme s moukou a vlijeme k masu. Promícháme a necháme povařit do zhoustnutí.