Švédské roštěnky na smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
20 ml |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
600 g |
Kapary |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
8 g |
Zakysaná smetana |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opečeme. Na výpeku ze slaniny osmažíme nakrájenou cibuli, na ni vložíme roštěnky a osmahneme z obou stran, aby se zatáhly. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a kapary a zakryté dusíme, podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké. Smetanu smícháme s moukou a vlijeme k masu. Promícháme a necháme povařit do zhoustnutí.