Špagety s tuňákovým tatarákem
Ingredience
Ančovička - filety |
3 ks |
Česnek |
16 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Olej olivový |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme česnekový olej. Ten je určený pro ty, kteří nemají rádi česnekové aroma. Připravuje se tak, že neoloupané stroužky česneku - v našem případě 8 stroužků - vložíme do olivového oleje, aby byly úplně ponořené a potom hodinu vaříme. Česnek i s olejem pak přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici. Při výrobě oleje počítáme asi 2 stroužky česneku na osobu.
- Zbylých 8 stroužků česneku pokrájíme na tenké plátky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka, semínka z ní neodstraňujeme. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme na něj pokrájený česnek a chilli papričku. Přidáme ančovičky a 2 stroužky česneku, které jsme vařili v oleji pro přípravu česnekového oleje. Přidáme 2 lžíce oleje, v němž jsme česnek vařili. Rozmícháme a tím docílíme toho, že se ve směsi rozmělní i ančovičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a přidáme do pánve. Vše promícháme, osmahneme do zlatavé barvy, přidáme špagety, které jsme si předtím uvařili na skus.
- Na drobné kousky pokrájíme tuňáka. K tuňákovým kostičkám přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme a promícháme.
- Špagety dáme na talíř a navrch vkládáme tuňákový tatarák, který lehce pokapeme olivovým olejem.