Špagety s tuňákovým tatarákem

Ingredience


Ančovička - filety 3 ks
Česnek 16 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Olej olivový 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Špagety 400 g
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme česnekový olej. Ten je určený pro ty, kteří nemají rádi česnekové aroma. Připravuje se tak, že neoloupané stroužky česneku - v našem případě 8 stroužků - vložíme do olivového oleje, aby byly úplně ponořené a potom hodinu vaříme. Česnek i s olejem pak přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici. Při výrobě oleje počítáme asi 2 stroužky česneku na osobu.
  2. Zbylých 8 stroužků česneku pokrájíme na tenké plátky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka, semínka z ní neodstraňujeme. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme na něj pokrájený česnek a chilli papričku. Přidáme ančovičky a 2 stroužky česneku, které jsme vařili v oleji pro přípravu česnekového oleje. Přidáme 2 lžíce oleje, v němž jsme česnek vařili. Rozmícháme a tím docílíme toho, že se ve směsi rozmělní i ančovičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a přidáme do pánve. Vše promícháme, osmahneme do zlatavé barvy, přidáme špagety, které jsme si předtím uvařili na skus.
  3. Na drobné kousky pokrájíme tuňáka. K tuňákovým kostičkám přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme a promícháme.
  4. Špagety dáme na talíř a navrch vkládáme tuňákový tatarák, který lehce pokapeme olivovým olejem.