Tuňák obalovaný podávaný s míchaným salátem

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kapary 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 8 ks
Salát hlávkový 300 g
Šalotka 1 ks
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 800 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kostku tuňáka obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích, nakonec ve strouhance. Přichystáme pánev, na které rozpálíme olej a tuňáka osmažíme. Troubu rozehřejeme na 180 °C, tuňáka položíme na plech a necháme při této teplotě 5 minut dopéci. Když se tuňák rozkrojí, měl by uprostřed být ještě syrový, tak je nejlepší.
  2. Cherry rajčátka obalíme v cukru. Nejlepší je, když je máme ještě s větvičkou. Připravíme pánev a na ní rozpálíme olivový olej. Rajčata na ni vložíme a necháme zkaramelizovat. Dosolíme a dopepříme.
  3. Omyjeme salát a natrháme na listy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a kapary. Posypeme cukrem, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Na talíř vedle salátu dáme zkaramelizovaná rajčata. Na plátky pokrájíme tuňáka a klademe ho na listy salátu. Osolíme, opepříme a ještě lehce pokapeme olivovým olejem. Podáváme.