Tuňák obalovaný podávaný s míchaným salátem
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Salát hlávkový |
300 g |
Šalotka |
1 ks |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
800 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kostku tuňáka obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích, nakonec ve strouhance. Přichystáme pánev, na které rozpálíme olej a tuňáka osmažíme. Troubu rozehřejeme na 180 °C, tuňáka položíme na plech a necháme při této teplotě 5 minut dopéci. Když se tuňák rozkrojí, měl by uprostřed být ještě syrový, tak je nejlepší.
- Cherry rajčátka obalíme v cukru. Nejlepší je, když je máme ještě s větvičkou. Připravíme pánev a na ní rozpálíme olivový olej. Rajčata na ni vložíme a necháme zkaramelizovat. Dosolíme a dopepříme.
- Omyjeme salát a natrháme na listy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a kapary. Posypeme cukrem, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Na talíř vedle salátu dáme zkaramelizovaná rajčata. Na plátky pokrájíme tuňáka a klademe ho na listy salátu. Osolíme, opepříme a ještě lehce pokapeme olivovým olejem. Podáváme.