Vepřové ledvinky dušené se zeleninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
60 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
8 g |
Vepřové ledvinky |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ledvinky po délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, ledvinky dobře vypereme, necháme okapat a vysušíme v utěrce. V hrnci přivedeme k varu vodu, ledvinky nakrájíme na silné plátky a vhodíme do vroucí vody. Hrnec odstavíme a ihned slijeme.
- Na velké pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme nakrájenou cibulku, vložíme plátky ledvinek a orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme asi 10 minut, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a společně dusíme 5 minut. Když jsou ledvinky měkké, necháme vydusit většinu šťávy, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a chvilku povaříme.