Vepřové ledvinky dušené se zeleninou

Ingredience


Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Mrkev kořen 60 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 60 g
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 8 g
Vepřové ledvinky 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky po délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, ledvinky dobře vypereme, necháme okapat a vysušíme v utěrce. V hrnci přivedeme k varu vodu, ledvinky nakrájíme na silné plátky a vhodíme do vroucí vody. Hrnec odstavíme a ihned slijeme.
  2. Na velké pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme nakrájenou cibulku, vložíme plátky ledvinek a orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme asi 10 minut, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a společně dusíme 5 minut. Když jsou ledvinky měkké, necháme vydusit většinu šťávy, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a chvilku povaříme.