Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Cukr vanilka 15 g
Jahody zahradní 150 g
Máta 2 g
Mléko polotučné 250 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilkový lusk 5 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutky, misku vložíme do horké vodní lázně a metlou vejce ušleháme dohusta. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky, jahody s cukrem rozmixujeme dohladka. Vejce, šlehačku a jahody spolu promícháme, nalijeme do formičky a necháme ztuhnout v lednici.
  2. Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do mléka, přidáme vanilkový cukr, mátu, kousek vanilky, povaříme minutu, odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Vychlazený jahodový dezert vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, upravíme na talířky a přelijeme vanilkovou omáčkou.