Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Cukr vanilka |
15 g |
Jahody zahradní |
150 g |
Máta |
2 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilkový lusk |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutky, misku vložíme do horké vodní lázně a metlou vejce ušleháme dohusta. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky, jahody s cukrem rozmixujeme dohladka. Vejce, šlehačku a jahody spolu promícháme, nalijeme do formičky a necháme ztuhnout v lednici.
- Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do mléka, přidáme vanilkový cukr, mátu, kousek vanilky, povaříme minutu, odstavíme a necháme vychladnout.
- Vychlazený jahodový dezert vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, upravíme na talířky a přelijeme vanilkovou omáčkou.