Baklažány plněné mletým masem

Ingredience


Bazalka 5 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Lilek 4 ks
Maso mleté - mix 250 g
Oregano sušené 5 g
Pepř černý mletý 4 g
Rohlíky bílé 1 ks
Sádlo škvařené 30 g
Strouhanka 50 g
Sůl 8 g
Sýr Parmezán 20 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Baklažány oloupeme, seřízneme vršek a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme a rozmixujeme, vložíme do mísy, vydlabané půlky posolíme.
  2. Na pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Všechno potom přidáme do mísy k rozmixovanému lilku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek, sýr a podle potřeby zahustíme strouhankou.
  3. Vzniklou směsí naplníme půlky baklažánů a rozložíme na sádlem vymazaný pekáč a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 20 minut.