Baklažány plněné mletým masem
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Lilek |
4 ks |
Maso mleté - mix |
250 g |
Oregano sušené |
5 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sádlo škvařené |
30 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Baklažány oloupeme, seřízneme vršek a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme a rozmixujeme, vložíme do mísy, vydlabané půlky posolíme.
- Na pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Všechno potom přidáme do mísy k rozmixovanému lilku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek, sýr a podle potřeby zahustíme strouhankou.
- Vzniklou směsí naplníme půlky baklažánů a rozložíme na sádlem vymazaný pekáč a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 20 minut.