Rajčatová polévka s mascarpone
Ingredience
Cibule |
200 g |
Cukr krupice |
8 g |
Koření grilovací |
5 g |
Mascarpone |
30 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Oregano sušené |
2 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Protlak rajčatový |
140 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Smetana 12% (konzumní) |
120 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
40 g |
Cibule |
60 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve na rozehřáté máslo, zpěníme, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou bílou cibuli, osmahneme dožluta, přidáme rajčatový protlak, osmažíme, přidáme nakládaná rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, ochutíme troškou grilovacího koření, přidáme cukr a vaříme zvolna půl hodiny. Zahustíme cibulovou jíškou, dobře rozmícháme a vaříme dalších 20 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, ovoníme oreganem, přilijeme smetanu a krátce povaříme.
- Do talířů rozdělíme uvařenou těstovinovou rýži, zalijeme polévkou, doprostřed talíře položíme lžičku mascarpone a podáváme.