Kuskusový salát s mortadelou
Ingredience
Balsamico ocet |
5 ml |
Kuskus |
160 g |
Mortadella |
160 g |
Okurka salátová |
120 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Salát Lollo Biondo |
50 g |
Salát Rosso |
50 g |
Vývar zeleninový |
320 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salátové listy nakrájíme na proužky, mortadellu na kostičky, okurky na plátky. Zeleninový vývar přivedeme k varu, odstavíme, do horkého vývaru nasypeme kuskus, zakryjeme a necháme bobtnat. V pánvi na oleji orestujeme kostičky mortadelly a necháme vychladnout. Nabobtnalý kuskus opatrně promícháme vidličkou a necháme vychladnout. Kuskus smícháme s mortadellou, na talířky položíme plátky okurky, na ně upravíme kuskus se salámem a ozdobíme proužky salátu. Nakonec pokapeme balsamicovým octem.