Kuskusový salát s mortadelou

Ingredience


Balsamico ocet 5 ml
Kuskus 160 g
Mortadella 160 g
Okurka salátová 120 g
Olej slunečnicový 20 g
Salát Lollo Biondo 50 g
Salát Rosso 50 g
Vývar zeleninový 320 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salátové listy nakrájíme na proužky, mortadellu na kostičky, okurky na plátky. Zeleninový vývar přivedeme k varu, odstavíme, do horkého vývaru nasypeme kuskus, zakryjeme a necháme bobtnat. V pánvi na oleji orestujeme kostičky mortadelly a necháme vychladnout. Nabobtnalý kuskus opatrně promícháme vidličkou a necháme vychladnout. Kuskus smícháme s mortadellou, na talířky položíme plátky okurky, na ně upravíme kuskus se salámem a ozdobíme proužky salátu. Nakonec pokapeme balsamicovým octem.