Zapečený candát s rizotem
Ingredience
Candát obecný |
480 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Kmín drcený |
2 g |
Mandle |
40 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Sůl |
8 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Rýže Arborio |
200 g |
Šalotka |
80 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
6 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Víno červené |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z candáta na straně kůže příčně nařízneme, celé filety osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém másle v pánvi osmažíme zprudka z obou stran, filety přeložíme na plech kůží dolů, povrch poklademe plátky mandlí, potřeme máslem z pánve a vložíme na pár minut zapéct do vyhřáté trouby. Přibližně na 7 minut.
- Šalotku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přisypeme rýži, osmahneme, podlijeme trochou vína, povaříme, přilijeme část smetany, osolíme a za občasného přilévání vína a smetany vaříme téměř doměkka, ale ne úplně. Rýži odstavíme a mimo oheň přimícháme strouhaný parmezán. Rizoto připravované po italsku je řidší a rýže tvrdší.
- Filety upravíme na talíře a doplníme rizotem.