Zapečený candát s rizotem

Ingredience


Candát obecný 480 g
Citronová šťáva 40 ml
Kmín drcený 2 g
Mandle 40 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Sůl 8 g
Máslo čerstvé 60 g
Rýže Arborio 200 g
Šalotka 80 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 6 g
Sýr Parmezán 50 g
Víno červené 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z candáta na straně kůže příčně nařízneme, celé filety osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém másle v pánvi osmažíme zprudka z obou stran, filety přeložíme na plech kůží dolů, povrch poklademe plátky mandlí, potřeme máslem z pánve a vložíme na pár minut zapéct do vyhřáté trouby. Přibližně na 7 minut.
  2. Šalotku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přisypeme rýži, osmahneme, podlijeme trochou vína, povaříme, přilijeme část smetany, osolíme a za občasného přilévání vína a smetany vaříme téměř doměkka, ale ne úplně. Rýži odstavíme a mimo oheň přimícháme strouhaný parmezán. Rizoto připravované po italsku je řidší a rýže tvrdší.
  3. Filety upravíme na talíře a doplníme rizotem.