Bílé fazole v omáčce z rajčat
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazole bílé sterilované |
425 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Rajčata |
0.5 kg |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Fazole scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
- V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky rajčat a chvíli vše při stálém míchání smažíme. Rajčata rozmačkáme, přidáme česnek a bobkový list, oregano, tymián, cukr, pepř a sůl. Do hrnce přilijeme vodu, vše promícháme, necháme přejít varem a pak na mírném ohni zvolna vaříme, až směs zhoustne. Během vaření občas zamícháme. Z omáčky pak vyjmeme bobkový list, přisypeme do ní fazole a necháme je prohřát.
- Petrželku omyjeme pod studenou vodou, okapanou nasekáme najemno a na závěr přimícháme k směsi v hrnci.
- Fazole v rajčatové omáčce rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nastrouhaným parmezánem.