Bílé fazole v omáčce z rajčat

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazole bílé sterilované 425 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Rajčata 0.5 kg
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky rajčat a chvíli vše při stálém míchání smažíme. Rajčata rozmačkáme, přidáme česnek a bobkový list, oregano, tymián, cukr, pepř a sůl. Do hrnce přilijeme vodu, vše promícháme, necháme přejít varem a pak na mírném ohni zvolna vaříme, až směs zhoustne. Během vaření občas zamícháme. Z omáčky pak vyjmeme bobkový list, přisypeme do ní fazole a necháme je prohřát.
  3. Petrželku omyjeme pod studenou vodou, okapanou nasekáme najemno a na závěr přimícháme k směsi v hrnci.
  4. Fazole v rajčatové omáčce rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nastrouhaným parmezánem.