Fettuccine s kuřetem – all’Ambiente

Ingredience


Cibule 250 g
Kari koření 2 g
Kuřecí prsa 700 g
Limetková šťáva 40 g
Olej olivový 170 g
Smetana 33% (šlehačka) 500 g
Sůl 70 g
Sýr Parmezán 400 g
Mouka pšeničná hladká 1.44 kg
Mouka pšeničná - Semolina 0.6 kg
Olej olivový 600 g
Sůl 108 g
Vejce slepičí 432 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky z kuřecích prsíček nakrájíme na 1cm nudličky. Posypeme je kari kořením, promastíme 70 g olivového oleje, promícháme a dáme na 1 hodinu marinovat do lednice.
  2. Marinované maso osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem tak, aby uvnitř zůstala šťavnatá. Do pánve přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Zalijeme šlehačkou, přidáme většinu čerstvě nastrouhaného parmezánu a velmi krátce, jen do doby, kdy se vytvoří první bublina, povaříme. Do omáčky přilijeme limetkovou šťávu a smícháme ji s právě přecezenými těstovinami. Podáváme posypané trochou strouhaného parmezánu.
  3. Domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente:
  4. Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme.
  5. Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.
  6. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.
  7. Těsto rozválíme ho na tenké pláty, ze kterých nakrájíme široké nudle – fettuccine. Uvaříme je al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem.