Fettuccine s kuřetem – all’Ambiente
Ingredience
Cibule |
250 g |
Kari koření |
2 g |
Kuřecí prsa |
700 g |
Limetková šťáva |
40 g |
Olej olivový |
170 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 g |
Sůl |
70 g |
Sýr Parmezán |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
1.44 kg |
Mouka pšeničná - Semolina |
0.6 kg |
Olej olivový |
600 g |
Sůl |
108 g |
Vejce slepičí |
432 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Řízky z kuřecích prsíček nakrájíme na 1cm nudličky. Posypeme je kari kořením, promastíme 70 g olivového oleje, promícháme a dáme na 1 hodinu marinovat do lednice.
- Marinované maso osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem tak, aby uvnitř zůstala šťavnatá. Do pánve přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Zalijeme šlehačkou, přidáme většinu čerstvě nastrouhaného parmezánu a velmi krátce, jen do doby, kdy se vytvoří první bublina, povaříme. Do omáčky přilijeme limetkovou šťávu a smícháme ji s právě přecezenými těstovinami. Podáváme posypané trochou strouhaného parmezánu.
- Domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente:
- Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme.
- Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.
- Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.
- Těsto rozválíme ho na tenké pláty, ze kterých nakrájíme široké nudle – fettuccine. Uvaříme je al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem.