Žampionové ragú

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Smetana 12% (konzumní) 125 g
Sůl 1 špetka
Tuk 1 polévková lžíce
Víno bílé 4 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme je na plátky a smícháme s citronovou šťávou.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  3. V hrnci rozehřejeme tuk, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přisypeme žampiony a za stálého míchání je osmažíme. Do hrnce přilijeme víno a přimícháme smetanu, ochutíme paprikou, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nepřikryté vaříme, dokud ragú nezhoustne.
  4. Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.