Pražma s liškami a chřestem
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Chřest zelený |
80 g |
Lišky čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pórek |
20 g |
Pražma |
1000 g |
Šalotka |
30 g |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lišky nasekáme na malé kousky, šalotku nakrájíme nadrobno, chřest očistíme, bylinky posekáme najemno. Lišky na oleji krátce orestujeme, přisypeme šalotku, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme bylinkami, promícháme a odstavíme.
- Pražmu zbavíme hlavy, vykostíme tak, že oba filety bude držet při sobě ocasní ploutev, rybu naplníme liškovou směsí, svážeme proužky spařeného pórku, osolíme, opepříme, pekáček vymastíme máslem, přiložíme ryby a pečeme ve vyhřáté troubě 8 až 10 minut.
- Chřest 8 minut povaříme ve 100 ml silně osolené vody, scedíme a necháme okapat. Rybu s chřestem upravíme na talíře a podáváme.