Dýňová polévka s chilli a kari

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Dýně 750 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kokos - mletý (Kopra) 50 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Med včelí 2 kávová lžička
Mléko polotučné 0.2 dl
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 0.2 dl
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 4 dl
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme, semínka a vlákna odstraníme, dužninu nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce osmahneme. Pak přidáme nastrouhanou dýni, přilijeme vývar a mléko, promícháme a 15 minut necháme vařit na mírném ohni. Potom přilijeme do hrnce smetanu, vše rozmixujeme, dochutíme medem, chilli kořením, zázvorem, pepřem a solí.
  3. V pánvi na másle osmažíme mletý kokos, směs zaprášíme kari kořením a promícháme.
  4. Polévku nalijeme do servírovacích talířů nebo misek, navrch dáme směs z kokosu a kari a podáváme.