Dýňová polévka s chilli a kari
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
750 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kokos - mletý (Kopra) |
50 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
0.2 dl |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.2 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
4 dl |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni oloupeme, semínka a vlákna odstraníme, dužninu nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce osmahneme. Pak přidáme nastrouhanou dýni, přilijeme vývar a mléko, promícháme a 15 minut necháme vařit na mírném ohni. Potom přilijeme do hrnce smetanu, vše rozmixujeme, dochutíme medem, chilli kořením, zázvorem, pepřem a solí.
- V pánvi na másle osmažíme mletý kokos, směs zaprášíme kari kořením a promícháme.
- Polévku nalijeme do servírovacích talířů nebo misek, navrch dáme směs z kokosu a kari a podáváme.