Hovězí steaky s dušenou petrželí

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Hořčice 2 kávová lžička
Hovězí svíčková 600 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 800 g
Petržel kudrnka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.5 dl
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenká kolečka.
  3. Petrželku a pažitku omyjeme a okapané nasekáme najemno.
  4. Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme na 4 steaky, které opepříme a osolíme.
  5. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou petržel, pak ji osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni 10 minut. Potom k petrželi přisypeme kolečka cibulek a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme.
  6. V druhé velké pánvi rozpálíme zbylý olej a steaky na něm smažíme na větším ohni 5 minut. Během smažení je jednou obrátíme. Usmažené maso odsuneme na kraj pánve, k vypečené šťávě opatrně přilijeme trochu vody, přimícháme zakysanou smetanu, nakrájenou petrželku a pažitku, dochutíme hořčicí, pepřem a solí.
  7. Steaky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušenou petržel i se šťávou a podáváme.