Hovězí steaky s dušenou petrželí
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
600 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
800 g |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 dl |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenká kolečka.
- Petrželku a pažitku omyjeme a okapané nasekáme najemno.
- Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme na 4 steaky, které opepříme a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou petržel, pak ji osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni 10 minut. Potom k petrželi přisypeme kolečka cibulek a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme.
- V druhé velké pánvi rozpálíme zbylý olej a steaky na něm smažíme na větším ohni 5 minut. Během smažení je jednou obrátíme. Usmažené maso odsuneme na kraj pánve, k vypečené šťávě opatrně přilijeme trochu vody, přimícháme zakysanou smetanu, nakrájenou petrželku a pažitku, dochutíme hořčicí, pepřem a solí.
- Steaky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušenou petržel i se šťávou a podáváme.