Toast s grilovanými rajčaty, mozzarellou a bazalkou
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Ciabatta |
2 krajíc |
Mozzarella |
80 g |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Olivová pasta černá |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ukrojíme dva krajíce ciabatty, soudková rajčata a mozzarellu pokrájíme na plátky.
- Krajíčky ciabatty po obou stranách opečeme, jednu stranu potřeme několika kapkami olivového oleje, pastou z černých oliv a pokryjeme bazalkovými listy. Takto upravené chleby obložíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a rajčata poklademe mozzarellou. Pokapeme olivovým olejem a opékáme pod grilem, až se sýr začne tavit.
- Servírujeme ozdobené bazalkou a snítkou tymiánu.